середа, 21 лютого 2018 р.

Не замовкай ніколи, рідне слово,
Іскрися жартом, піснею злітай.
Над нами квітни завжди веселково,
Щоб сяяв щастям український край!

Ми, українці, маємо безцінний дар: одну з наймилозвучніших, найбагатших і найкрасивіших мов світу,  щедро напоєну  теплими сонячними променями, срібними жайворонковими переливами  та солов’їними трелями, калиновим голосом сопілки. Мову -   зігріту душею, оспівану й озвучену серцем. 

Наша мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна,барвиста, неначе веселка, гомінлива  немов весняний струмочок.

21 лютого традиційно у нашій школі відбуваються заходи, присвячені Міжнародному Дню рідної мови. Сьогодні учні 5, 6, 9, 11 класів підготували прекрасне театралізоване свято "Коштовні перли  українського народу". 
З уст магістра прозвучало: 
Молитва слова- це надзвичайна сила,
Яка завжди дива творила,
Та це чарівне джерело
Доступним  людству не завжди було.
І наші чарівні  гості: Мудрість, Добро і Зло, Маша і Даша,  Птах Мудрості, царівна морська  розповіли наскільки важливо оберігати скарб, даний нам Богом - рідну мову. І нехай слова, сказані Мудрістю, стануть життєвим кредом кожного, і дорослого, і малого:
Та тільки прошу вас, завжди пам’ятайте.
Є слово, що ранить, його не вживайте!
Є слово, що зло із глибин підніма,
Бо слово - це зброя, це влада сама.
І зважте сто раз перед тим як сказати,
Щоб потім не мали за чим жалкувати.
Хочу щиро подякувати моїм артистам, які блискуче справилися з своєю роллю. А окрему подяку хочу сказати за чудове музичне оформлення нашому Валентину Миколайовичу Гнилозубу! 






2 коментарі:

  1. Жалкую, що не була присутня на такому чудовому заході. А у Ваших організаторських здібностях, Любов Іванівно, я ніколи не сумнівалася!
    Шануйте завжди українську,
    Співоча мова пестить слух,
    Її почуєш — сум зникає,
    І стане швидшим серця стук.
    Всіх, всіх, всіх - З Днем рідної мови!!!!

    ВідповістиВидалити