пʼятниця, 14 травня 2021 р.


Дайджест третього тижня Фуд челенджу - «Національні кухні»

Класна  година у 9 класі «Подорожуємо  кухнями світу. Франція»

Мета: покращити обізнаність учнів про національні кухні світу, ознайомитися з стравами  французької кухні  

Результат : учні дослідили і презентували проєкт  про особливості французької кухні. 

В результаті роботи над проєктом  учні дізналися, що  кожен  регіон країни відрізняється не лише культурою, історією, особливим кліматом, акцентом та особливими делікатесами. Нормандія пишається своїми сирами . Бретань - область де чудово готують млинці з гречаної муки з особливою начинкою. В Турені чудово  готують  рибу, а на  півночі  вас пригостять відомим фуа-гра. Прованс - справжнє царство пряних трав та овочів. Жителі прибережних районів воліють використовувати у своїй кухні морепродукти.

Головною особливістю французької кухні є використання винятково свіжих продуктів, причому якості й особливості властиві кожному продукту повинні зберігатися і після процесу готування. 

А ще дев’ятикласники підготували 5 цікавих фактів про французьку кухню 

1. У Франції найбільша кількість національних кухонь – 22. Кожна провінція має свої гастрономічні особливості і пишається цим!  

2. У Франції ростуть смердючі і при цьому найдорожчі гриби – трюфелі. На ринку їх купівлі-продажу не існує офіційної ціни – її визначає аукціон. Середня ціна – 600 євро за кг 

3. Франція - один з лідерів з виготовлення сирів. Відомий сировар Андре Симон у своїй книзі «Про сирну справу» згадував 839 сортів сиру 

4. У Франції велика кількість свят присвячена їжі – Свято каштанів, Свято сидру, Свято прянощів, Фестиваль лимонів , Рибне свято 

5. За площею виноградників  Франція посідає друге місце після Іспанії. Щороку виготовляється понад 8 млн пляшок французького вина 

Відгуки учнів:

Мартинюк Оля: «Французькі салатики вишукані і смачні»

Турченко Аня: «Сподобалося, що страви французької кухні легкі у приготуванні»

Македон Женя: «В захопленні від приготованих французьких десертів: вишневого пирога клафуті, шарлотки» 

Бондаренко Діма: «Вразило, що французи дуже уважно вибирають продукти для кожного прийому їжі, меню залежить від свята у календарі, пори дня чи просто фантазії кухара»

Цимбал Саша: «Французька кухня має в своєму арсеналі і здорову їжу (салати перші страви, сир, натуральні соки), і нездорову (випічки)»

                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар