Дайджест третього тижня Фуд челенджу - «Національні кухні»
Класна година у 9 класі «Подорожуємо кухнями світу. Франція»
Мета: покращити обізнаність учнів про національні кухні світу, ознайомитися з стравами французької кухні
Результат : учні дослідили і презентували проєкт про особливості французької кухні.
В результаті роботи над проєктом учні дізналися, що кожен регіон країни відрізняється не лише культурою, історією, особливим кліматом, акцентом та особливими делікатесами. Нормандія пишається своїми сирами . Бретань - область де чудово готують млинці з гречаної муки з особливою начинкою. В Турені чудово готують рибу, а на півночі вас пригостять відомим фуа-гра. Прованс - справжнє царство пряних трав та овочів. Жителі прибережних районів воліють використовувати у своїй кухні морепродукти.
Головною особливістю французької кухні є використання винятково свіжих продуктів, причому якості й особливості властиві кожному продукту повинні зберігатися і після процесу готування.
А ще дев’ятикласники підготували 5 цікавих фактів про французьку кухню
1. У Франції найбільша кількість національних кухонь – 22. Кожна провінція має свої гастрономічні особливості і пишається цим!
2. У Франції ростуть смердючі і при цьому найдорожчі гриби – трюфелі. На ринку їх купівлі-продажу не існує офіційної ціни – її визначає аукціон. Середня ціна – 600 євро за кг
3. Франція - один з лідерів з виготовлення сирів. Відомий сировар Андре Симон у своїй книзі «Про сирну справу» згадував 839 сортів сиру
4. У Франції велика кількість свят присвячена їжі – Свято каштанів, Свято сидру, Свято прянощів, Фестиваль лимонів , Рибне свято
5. За площею виноградників Франція посідає друге місце після Іспанії. Щороку виготовляється понад 8 млн пляшок французького вина
Відгуки учнів:
Мартинюк Оля: «Французькі салатики вишукані і смачні»
Турченко Аня: «Сподобалося, що страви французької кухні легкі у приготуванні»
Македон Женя: «В захопленні від приготованих французьких десертів: вишневого пирога клафуті, шарлотки»
Бондаренко Діма: «Вразило, що французи дуже уважно вибирають продукти для кожного прийому їжі, меню залежить від свята у календарі, пори дня чи просто фантазії кухара»
Цимбал Саша: «Французька кухня має в своєму арсеналі і здорову їжу (салати перші страви, сир, натуральні соки), і нездорову (випічки)»
Немає коментарів:
Дописати коментар