середа, 16 червня 2021 р.

 КОНКУРСНИЙ ВІДБІР ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ У ПРОЄКТІ
"ВИВЧАЙ ТА РОЗРІЗНЯЙ: ІНФО-МЕДІЙНА ГРАМОТНІСТЬ"

У лютому 2021 стартував конкурсний відбір для вчителів у проєкті «Вивчай та розрізняй: інфо – медійна грамотність».

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у межах всеукраїнського проєкту "Вивчай і розрізняй: інфо-медійна грамотність" запрошувала вчителів приєднатися до великої когорти освітніх змінотворців. 

До участі запрошували вчителів історії, української мови та літератури у 8-9 класах, мистецтва у 9 класі. Для цього  до 14 лютого потрібно було подати заявку, яку розглядала конкурсна комісія проєкту.

У березні регіональний координатор проєкту  Мар’яна Гевко  повідомила, що я пройшла конкурсний відбір і є учасницею проєкту.

4 березня відбулося урочисте онлайн - відкриття проєкту для нових учасників. Під час зустрічі, яка відбувалася на платформі Zoom, розповіли про проєкт, його команду, поділились досягненнями, здобутими в рамках проєкту, та розповіли про подальші плани співпраці.

Наступний крок - онлайн-навчання з медіаграмотності – обов’язковий етап участі в проєкті. Під час навчання учасники змогли засвоїти практичні навички по роботі з інформацією, її аналізу, перевірки, принципам роботи медіа та усвідомити потребу в таких знаннях для повсякденного життя громадян.

До  початку сесії  потрібно  було пройти курс VeryVerified та надіслати сертифікат регіональній  координаторці. Програма навчальної сесії передбачає обов'язкове проходження курсу напередодні.

Також до початку сесії потрібно було  ознайомитись із додатковими матеріалами «Факти та судження», «Журналістські стандарти». З  цими матеріалами  учасники проєкту працювали під час онлайн-зустрічі.

У межах проєкту “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність”  активно проводяться тематичні навчальні заходи для усіх учасників, які зацікавлені в постійній самоосвіті. Зазвичай вони присвячені  широкому спектру тематик, пов'язаних із викладанням інфомедійної грамотності та професійним розвитком освітян. 

Учасники  мають можливість користуватися матеріалами, розробленими в рамках проєкту.

У червні наша школа отримала чудовий подарунок: друковані матеріали від проєкту «Вивчай та розрізняй». Роздаткові картки можна використовувати під час викладання уроків української мови і літератури, історії та мистецтва. Також матеріали можна адаптувати під час вивчення інших предметів, де можна інтегрувати медіаграмотність. Матеріали рекомендовано для використання у позакласній роботі, під час  педагогічних нарад та тренінгів.

Вебінари проєкту надзвичайно цікаві і пізнавальні!

Проєкт продовжується, попереду ще багато нового!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар