пʼятниця, 3 листопада 2023 р.

 Шкільний урок волонтерства 

Конкурс для освітян «Шкільний Урок  Волонтерства»  ініційовано ГО «Українська Волонтерська Служба» та ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».
Мета уроку – розповісти, що таке волонтерська діяльність та надихнути учнів, як своїми діями вони можуть вплинути на розв’язання соціальних проблем у своєму місті, громаді та країні.
03 листопада   шкільний урок волонтерства  «Як творити добро тут і зараз» проведено у 8 - 11 класах Лемешівської ЗОШ І - ІІІ ступенів.
Протягом уроку учні детальніше відкрили волонтерство для себе, а також дізналися, як кожен  може долучитися до цього руху та зробити свій внесок у майбутнє.
Також всі пройшли опитування, яке розробила організація U-ReportЦе цифрова платформа Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, що об’єднує проактивну молодь, яка висловлює свої думки та прагне впливати на зміни в країні. U-Report проводить опитування, аналізує отриману інформацію та доносить її різноманітним громадським організаціям, міжнародним організаціям та державним установам України.
Опитування спонукало подумати над такими актуальними питаннями: «Що таке волонтерство?», «Чому воно важливе?», «Як я проводжу своє дозвілля?» та «Які соціальні проблеми мене турбують?». 
Різноманітні завдання ("Асоціативне гроно", "Презентуй свій напрям волонтерської діяльності", "Склади лото", "Назви відомих волонтерів") сприяли тому, що урок пройшов цікаво, пізнавально. А волонтерська руханка  покращила  настрій всіх учасників.









Немає коментарів:

Дописати коментар