пʼятниця, 19 серпня 2016 р.

Який чарівний, дивовижний світ! 
І ми на цій планеті — люди.
Учись добро творити з юних літ, 
Тоді й тобі самому добре буде.
Засяє іскра у людських очах, 
Як серденько її тепло відчує.
І відійде тривога, зникне страх,
І світла радість заструмує.
Й твоя душа від цього оживе,
Дзвіночком радісно задзвонить.
І доброта до тебе попливе,
Від зла і лиха оборонить.

Щорічно 19 серпня в системі міжнародних днів ООН відзначається Всесвітній день гуманітарної допомоги (World Humanitarian Day). Він був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН 11 грудня 2008 року і вперше відзначався в 2009 році.
Така дата була обрана невипадково. 19 серпня 2003 стався вибух у штаб-квартирі ООН в Багдаді, в результаті якого загинуло 22 людини, серед яких був видатний діяч Організації Об’єднаних Націй Сержіу Вієйра ді Меллу, спеціальний представник Генерального секретаря ООН в Іраку.
Основне завдання Всесвітнього дня гуманітарної допомоги — сприяння підвищенню поінформованості громадськості про діяльність з надання гуманітарної допомоги у всьому світі. У цей день особливо підкреслюється важливість міжнародної співпраці у цій сфері, а також віддається належне всім гуманітарним працівникам, преодолевающим негоди і небезпеки, щоб допомогти іншим, а іноді й жертвующим заради цього своїм життям.
Завдання цього дня — нагадати про людей, які живуть в нужді, і необхідності забезпечити їх допомогою, якої вони заслуговують. Щорічно вибирається нова тема дня, яка висвітлює той чи інший аспект благородної місії надання гуманітарної допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар