пʼятниця, 22 квітня 2016 р.

 
22 квітня - МІЖНАРОДНИЙ  ДЕНЬ  ЗЕМЛІ

Цей день став загальнолюдським символічним святом любові і турботи за нашу спільну домівку. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.

22 квітня 1970 року в Нью-Йорку (США) студенти, школярі та їх викладачі вперше організували відзначення національного світа – Дня Землі. Його учасники запропонували звичайним пересічним американцям звернути увагу на екологічні проблеми сьогодення і спробувати спільними зусиллями берегти зелену планету.
Вже через рік у США було створено державне агентство з охорони навколишнього середовища, яке сьогодні діє досить активно і має тісні контакти з державними структурами багатьох країн, у тому числі і України.
У 1970 р. День Землі відзначали вже понад 20,0 млн. американців. Вони не тільки висаджували дерева, а й збирали сміття, прибирали і упорядковували парки та сквери. Але значно пізніше. Це сталося після того, як у 1990 р. день Землі було оголошено Міжнародним. Саме тоді за ініціативою американських природоохоронців із Стенфордського університету 90-ті роки було проголошено «Десятиріччям навколишнього середовища». Дії на підтримку цієї акції набули чинності більш як у 120 країнах світу, а понад 40 країн об’єднали свої зусилля для проведення кампанії по збереженню біологічного різноманіття.
Саме тоді про День землі вперше почули і в Україні. І тільки через 2 роки День Землі почав відзначатися в Україні як день захисту природи, день акцій з метою привернення уваги громадськості до проблем нашої планети.

Немає коментарів:

Дописати коментар