суботу, 19 серпня 2017 р.

Невтомний трудівник на літературній ниві

Небагато в українській літературі митців слова, що написали б стільки творів найрізноманітніших жанрів, на найрізноманітніші теми, для читачів різного віку, як Олесь Донченко. Романи й повісті, вірші й поеми, п’єси й кіносценарії, публіцистичні статті, нариси, оповідання й казки – твори для дітей, юнацтва та дорослих.
Сьогодні, 19 серпня, видатному письменнику виповнюється 115 років. Ранній потяг до художньої творчості скоро перейшов у професійну потребу, і Олесь Донченко разом з письменниками свого покоління О.Копиленком, Н.Забілою став активним творцем української літератури для дітей та юнацтва. Помер О.Донченко в розквіті творчих сил, коли йому було всього 52 роки.Та не роками вимірюється життєвий досвід письменника, а тим, що залишив людям, своїм читачам. шість томів, виданих свого часу, - то ще не весь творчий доробок Донченка. І найбільша заслуга письменника в тому, що він створив художній літопис школи.
   Українська література для дітей та юнацтва пройшла новий значний етап розвитку, з'явилися нові твори, нові автори, які, певно ж, у свій час зачитувались Донченком. Художня скарбниця наша помітно збагатилась. Але не тьмяніє в ній і внесок Олеся Васильовича, а самий творчий досвід не губиться на ньому вчаться, його завойовують, розширюють і поглиблюють нові покоління майстрів літератури.

Джерело:Web-адреса: petropavlivka.kupyansk.info/news

Немає коментарів:

Дописати коментар